25 Ağustos 2017 Cuma

Akıllı Telefonlarda Batarya Süreleri




     Günümüzde herkesin elinde birer tane akıllı telefonlar bulunmaktadır. Akıllı telefonlar da artık bir bilgisayar görevi gördüğünden birçok işlemlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Akıllı telefonların hayatımızı kolaylaştırmasının yanında bazı sorunları da kendi bünyesinde çözememiştir. Bu sorun telefonların şarj (batarya) süreleridir. Birçok kullanıcı akıllı telefonların şarj veya batarya sürelerinin azlığından şikayet etmektedir. Telefonların şarj sürelerini nasıl uzatabilirim diye araştırmalar yapmaktadır. Aslında bu şarj ile problemler kişiden kişiye farklılıklar göstermektedir. Bazıları uzun süre telefon kullanımından dolayı bataryasını iki veya üç saatte bitirebilirken, bazıları da ihtiyacı doğrultusunda kullanarak gün boyu yetirmeye çalışıyor. Artık akıllı telefonlar bizlerin her şeyi oldu. Gün boyu hayatımızın her alanında akıllı telefonları kullanmaktayız. Dolayısıyla her işimizi görmeye çalıştığımız akıllı telefonların şarj veya batarya süreleriyle haliyle sıkıntılarda olacaktır. Bazen oluyor ki o gün akşama kadar yetmeden gün ortasında bile şarjı bitip, kapanabiliyor. Aslında gün içerisinde şarjın bitmesi veya azalması tamamen bizim kullanımımızla alakalı olan bir durumdur. Peki telefonların şarj sürelerini uzatmak mümkün değil mi?

     Evet mümkün. Şarjın ya da bataryanın hızlı bir şekilde tükenmesi karşısında teknoloji şirketleri dahi çaresiz kalmalarına ve çözüm üretememelerine rağmen, birkaç küçük adımlar izleyerek telefonların şarj veya batarya sürelerini hiç olmazsa biraz olsun uzatabiliriz. Bunları gerçekleştirmek için yapmamız gerekenleri şu şekilde verebiliriz.

Telefonunuzda Bulunan Gereksiz Uygulamalardan Kurtulun

Telefonunuzda bulunan kullanmadığınız veya işinize yaramayacağını düşündüğünüz gereksiz uygulamaları kaldırın. Çünkü; telefonda bulunan bu uygulamalar, arka planda çalışarak işlemcinizin ısınmasına yol açıp şarjınızın bitmesine neden olmaktadır. Bu durumda gereksiz uygulamaları kaldırarak RAM ve işlemci üzerindeki yükü azaltıp, batarya sürenizi uzatmada fayda sağlamış olacaksınız.

Ekran Parlaklığını İyi Ayarlayın

Telefonlarımızın batarya veya şarj sürelerini azaltan faktörlerin başında ekran parlaklığı ya da ekran ışığı gelmektedir. Ekran parlaklığı ne kadar fazla olursa şarjınız da o kadar azalacaktır. Bunun için parlaklığınızı bulunduğunuz yere ve ortama göre ayarlamanız size avantaj sağlayacaktır.

Gece Boyu Telefonu Şarjda Bırakmayın

Genelde telefon kullanıcıları yatmadan önce telefonu şarja takıp gece boyu dolmasını bekler. Ancak bu durum bazı telefon bataryalarında olumsuzluklar meydana getirebilmektedir. Yapılan araştırmaya göre, gece boyu telefonu şarja takmamak yarar sağlamaktadır. Böylece bataryanız daha uzun ömürlü olacaktır.

Batarya Tamamen Bitmeden Şarj Edebilirsiniz

Telefonu şarj etmek için bataryanın sıfırlanmasını beklemeniz gerekmemektedir. Batarya süresi yüzde 25-50 arasında iken şarja takabilirsiniz. Yapılan araştırmaya göre bu şekilde yapmak pil sağlığı açısından etkili olmaktadır.

Bilgisayara Bağlı Şekilde Telefonu Şarj Etmeyin

USB kablosu aracılıyla bilgisayardan telefonu şarj etmek zararlıdır. USB kabloları fazla gerilim yarattıkları için telefonun ısınmasına neden olmaktadır. Bu durum da telefonun bataryasını olumsuz etkilemektedir. Bataryanızı uzun süre kullanmak için yüksek gerilimli alanlarda telefonunuzu şarj etmeyiniz.

Kablosuz Ağları Gerektiğinde Açın

Akıllı telefonlarda en çok kullandığımız şey Wifi üzerinden internete bağlanmaktır. Buda şarj süresini azaltmaktadır. Bunun yanında GPS, Bluetooth ve 3G gibi özellikleri kullanmak batarya süresini azaltmaktadır. Bunun için yapmamız gereken şey ihtiyacımız olduğu zamanlarda kablosuz ağlardan faydalanmaktır. Diğer durumlarda kablosuz ağları kapalı tutmamız batarya süresini uzatacaktır.

Duvar Kağıdı ve Tema Seçimine Dikkat Edin

Duvar kağıdı ve tema kullanımı batarya sürelerinin azalmasında etkili olan diğer faktörlerden biridir. Özellikle animasyonlu, hareketli duvar kağıtları kullanmak şarj sürelerini etkilemektedir. Animasyonlu duvar kağıtları daha çok güç harcamaktadır.

     Bunların dışında da aşağıda verilenleri uygulamanız batarya veya şarj sürelerinizi uzatmada faydalı olacaktır.

-Telefonu uzun süre kullanmayacağınız zamanlarda titreşimi kapatarak pil gücünden tasarruf sağlayabilirsiniz.
-Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak.
-Sosyal medya uygulamalarının bildirimlerini kapatmak batarya süresini uzatmada etkili olacaktır.
-Senkronizasyon yani eşitleme özelliğini kapatın.
-Telefonunuzun galerisinde bulunan gereksiz fotoğrafları silin.
-Dinlemediğiniz müzikleri telefonda bulundurmayınız. Müzik, resim ve uygulamalar gibi verileri telefonun hafızasından SD kartlara aktararak burada depolayın. Telefonun hafızası ne kadar boş olursa o kadar hızlı çalışır ve o kadar da az pil tüketir.
-Telefonu güç tasarruf moduna alarak kullanın.
-Telefonu uzun süre şarjda takılı bırakmayın.
-Telefonu uzun süre sıcak ve ısıya maruz bırakmayın. Bu pil tüketimin arttırmakla beraber bataryanıza da zarar vermektedir.
-Otomatik döndürme özelliğini kapalı tutun.
-Telefonda az widget kullanmaya dikkat edin.
-Clean Master kullanarak günde bir kez RAM ve telefonu temizleyin. Bu telefonunuzu rahatlatacaktır.

     Bu anlattıklarımız akıllı telefonların şarj sürelerini uzatmada etkili olan basit ve küçük uygulamalardır. Hepinize faydalı olması dileğiyle..


Sizlerde paylaşmak istediklerinizi yorum kısmından iletebilirsiniz.
, ,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder