31 Ağustos 2017 Perşembe

Akıllı Saatler ve Özellikleri


     Hepimizin bildiği gibi teknoloji hayatımızda fark yaratmaya devam etmektedir. Teknolojinin gelişimi ile birlikte her geçen gün yeni ürünlerle karşılaşmaktayız. Bu ürünlerden biride akıllı saatler.. Teknolojinin gelişmesiyle beraber kolumuza taktığımız saatlerde artık akıllı saatler oldu. Cep telefonları, bilgisayar, tablet, akıllı telefonlar derken şimdi hayatımıza yeni bir şey girdi akıllı saatler. Akıllı saatler, akıllı telefonlar kadar popüler olmasalar da ileride kullanıcıların vazgeçilmezi olacağının sinyallerini vermektedir.

     Teknoloji şirketleri, her geçen gün yeni modelli akıllı telefonlarla kullanıcıların dikkatini çekmekle kalmamakta, aynı zamanda ürünlerini daha da ileriye götürerek kullanıcılara sunmaya devam ediyorlar. İşte bu ürünlerden biride akıllı saatler olarak göze çarpmaktadır. Akıllı saatlerde artık teknoloji devleri arasında rekabet ortamı oluşturmaya başladı. Akıllı saat konusunda ilk atılımı gerçekleştiren Samsung, yeni rakipleri ile rekabete başladı. Bu rakipler Sony, LG ve Apple şirketleridir. Özellikle Apple'nin son dönemlerde yaptığı çıkışlar dikkat çekmektedir.

     Günümüzde gelişen akıllı telefon teknoloji ile birlikte akıllı saatlerde gelişmektedir. Peki akıllı saat nedir, ne gibi özelliklere sahiptir ve ne işe yaramaktadır bakalım:



Akıllı Saatler

Giyilebilir teknoloji ürünü olan akıllı saatleri, bir bilgisayar sistemi ile oluşturulmuş yazılım olarak görebiliriz. Akıllı saatler içinde bir işlemci ve bilgisayar devresi bulunmaktadır. Bu sistem sayesinde akıllı telefonunuzun sahip olduğu özellikleri kullanabilirsiniz.

Akıllı Saatlerin Çalışma Mantığı

Akıllı saati kullanabilmek için telefonunuza bağlamalısınız. Bağlamadan da akıllı saati kullanabilirsiniz ancak bütün özelliklerinden faydalanmak istiyorsanız telefonunuza bağlamanız gerekmektedir. Akıllı saat ile telefonu eşleştirdiğinizde tüm özelliklerini kullanabileceksiniz.

Her akıllı saat her telefon ile uyum sağlar mı?

Her akıllı saat her telefon ile uyum sağlamamaktadır. Çünkü; her şirket kendi telefonlarına uyumlu saatler üretmektedir. Android yazılımlı bir telefon ile İOS yazılımlı bir saati çalıştıramazsınız. Hatta aynı yazılımlı telefon ve saati çalıştırmak bile mümkün olmayabiliyor. Ancak gelişen teknoloji ve şirketler arasındaki artan rekabet sayesinde bu sorunda ileride ortadan kalkabilir. Bu yüzden akıllı saat almadan önce telefonunuz ile uyumlu olup olmadığını iyice araştırın sonra satın almaya karar verin.

Akıllı Saatlerin Özellikleri

Akıllı saatinizi uyumlu bir telefon ile bağlantı kurduğunuzda tüm özelliklerinden faydalanabileceğinizi söylemiştik. Akıllı saatler elbette normal saatlerden farklı birçok özelliklere sahiptir. Peki akıllı saatlerde hangi özellikler bulunmaktadır?

-Arama yapabilme ve arayan kişileri görebilme özelliğine sahiptir.
-Gelen e-postalarınızı, kısa mesajlarınızı kontrol edebilirsiniz.
-Mesaj alıp gönderebilirsiniz.
-Sosyal medya hesaplarınızı kontrol edebilirsiniz.
-Ses kaydı yapabilirsiniz.
-Takvim, ajanda, hava durumu gibi özellikleri kullanabilirsiniz.
-Canınız sıkıldığında müzik dinleyebilirsiniz.
-Kamera özelliği sayesinde anılarınızı fotoğraflayabilirsiniz.
-Verilerinizi depolayabileceğiniz hafızası bulunmaktadır.
-Adım ölçer sayesinde yürüyüş ya da spor yaparken adımlarınızı ölçebilirsiniz.
-Fitness takip uygulaması ile daha kolay spor yapabileceksiniz.
-Kalori sayımı, nabız ölçme gibi vücut hareketlerinizi takip edebilirsiniz.
-Bazılarında su geçirmez özelliği bulunmaktadır.
-Tuşlu ve dokunmatik özelliği bulunmaktadır.
-Bazı akıllı saatlerde SIM kart ve kablosuz ağ özellikleri bulunmaktadır.

Akıllı Saat Modelleri

-Samsung Gear
-G Watch R2
-Apple Watch
-Sony SmartWatch
-Victor W1

     Bunlar akıllı saatlerde başı çeken firmaların üretmiş oldukları modellerdir. İlerleyen zamanlarda akıllı saatlerde teknoloji şirketleri arasında çekişmeli rekabet ortamı yaratacaktır ve diğer firmalar da pazardaki yerini alacaktır.


     Akıllı saatler kullanıcılar arasında nasıl bir popülerlik gösterecek bunu ilerleyen dönemlerde göreceğiz. Sizlerde konu ile ilgili düşüncelerinizi yorum kısmından iletebilirsiniz.
, , ,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder