10 Temmuz 2017 Pazartesi

Hayatı Kolaylaştıran Teknolojik Buluşlar



     Teknoloji alanında üretilen icatlar, insan ihtiyaçlarından ötürü ortaya çıkmış gelişmelerdir. Bu gelişmeler, insan hayatını kolaylaştırdığı gibi var olan ürünleri de daha iyi hale getirme amacı taşırlar. Teknolojik gelişmeler farklı alanlarda kendisini göstermektedir. Bilim ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte yaşantımızı kolaylaştıracak, ürünlerin sayısı da her geçen gün artmaktadır ve yeni ürünler hayatımıza girmektedir. Geçmişten günümüze insanlar teknoloji alanında bir hayli yol kat etmiştir.

Şimdi ise geçmişten günümüze hayatımıza yön veren ve kolaylaştıran gelişmelere göz atalım:

Televizyonlar

Televizyonlar, elektromanyetik dalgalar halinde yayınlanan görüntü ve sesleri izleyiciye aktaran sistemlerdir. 80’li yıllarda hayatımıza giren televizyonlar haberleşme ve iletişim açısından son derece önemli olmuştur. Televizyon ya da kısaca TV’ler insanlar için haber ve bilgi kaynakları olmuşlardır.

Radyolar

Gerek haberleşme ve gerek iletişim alanında kullanılan radyolar, aynı zamanda müzik dinletisi içinde kullanılan cihazlar olarak hayatımızda yer edinmiştir.

Buzdolabı

İnsan yaşantısı için temel gereksinimlerden biri olan gıda maddelerin, soğutma yöntemiyle uzun süre bozulmamasını sağlayan makinelerdir. Böylece ürünlerin daha uzun süre taze kalınması sağlanmıştır. Beyaz eşya ürünlerinin vazgeçilmezi arasındadır.

Çamaşır Makineleri

Eskiden dere kenarlarında veya ellerde yıkanan elbise ve kıyafetler şimdi ise makineler tarafından yıkanmaktadır. Beyaz eşya ürünü olan çamaşır makineleri, ev hanımlarının işlerini son derece kolaylaştırmıştır.

Bulaşık Makineleri

Ev hanımlarının işlerini kolaylaştıran ürünlerden biride şüphesiz bulaşık makineleridir. Bu makineler sayesinde bulaşıklar daha hızlı ve ekonomik bir şekilde yıkanmıştır.

Fırınlar

Elektrik desteği ve otomatik olarak çalışan fırınlar sayesinde yemeklerin pişirilmesi daha kolay hale gelmiştir.

Elektrik Süpürgeleri

Ev hanımları için vazgeçilmez ürünlerin başında gelen elektrik süpürgeleri sayesinde evlerde bulunan pislik ve tozlar daha kolay şekilde temizlenmiştir.

Telefonlar

Bir yerden bir yere uzakta bulunan kişiler arasında ses sinyalleri sayesinde iletişimi sağlayan önemli teknolojik gelişmelerden biridir. 2000’li yılların başlarından itibaren de cep telefonların icat edilmesiyle birlikte telefonlar artık cebimizde taşınmaya başlanmış ve iletişim daha da kolaylaşmıştır.

Son birkaç yıl içinde de hayatımıza giren akıllı dediğimiz android sistemli telefonlar da adeta insanların eli ayağı olmuşlardır. Çünkü sadece konuşma, mesajlaşma değil; uzak yerde bulunan kişiler ile görüntülü konuşabilme imkânı sunmuşlardır. Yine bu akıllı telefonlar sayesinde birçok işlerimizi online olarak hallederek hayatımız kolaylaşmıştır. Bu cihazlar bilgisayarların cep versiyonları olarak hayatımıza girerek onlardan daha hızlı ve kullanışlı olmuşlardır.

Powerbank

Günümüzde en çok kullandığımız ürünlerin başında telefon, bilgisayar ve tabletler gelmektedir. Ancak bu cihazların pil sorunları devam etmektedir. İşte tam bu sırada pil veya şarjı bitmiş cihazlarımızı Powerbank sayesinde şarj etme imkânına sahip olabiliyoruz. Powerbank bir nevi taşınabilir şarj aleti olarak görülebilir. Bu gibi taşınabilir şarj aletleri sayesinde içindeki güç yeterliliği kadar kendi cihazlarımızı birkaç defa şarj edebiliyoruz.

Bilgisayarlar

Bilgisayarlar verilen komutlar ve işlenen veriler doğrultusunda çalışan ve verileri depolayan cihazlar olarak hayatımızda yerini almıştır. İlk bilgisayar oda büyüklüğü şeklinde üretilmiş ve günümüz bilgisayarlardan daha fazla güç tüketmiştir. Günümüzde bilgisayarlar ise daha hızlı çalışan, daha hızlı veri girişine imkân veren cihazlar olarak üretilmiştir. Masaüstü bilgisayarlardan sonra taşınabilir olan dizüstü bilgisayarlar da üretilmeye başlanmış, yaygın olarak kullanılmış ve daha çok rağbet görmeye başlamıştır. Ülkemizde bilgisayarlar, 90’lı yılların başlarında görülmeye başlandı. Şimdi ise hemen hemen her evde bulunmaktadır. Birçok teknolojik ürünlerin geliştirilmesi bilgisayar destekli veriler sayesinde oluşmuştur.

Tabletler

Çoğu akıllı telefonlar gibi android destekli cihazlar olarak ortaya çıkmış ve akıllı telefonlardan daha büyük yapıya sahip dijital ürünler olmuşlardır. Hemen her evde tabletlerin bulunduğunu söylemek mümkündür. Hatta daha önceki bilgisayarlardan bile hızlı işlem yaptığı için bilgisayarların yerini aldığını söylesek yanlış olmayacaktır.

3D Yazıcılar

Önemli teknolojik gelişmelerden biride 3D Yazıcılardır. Özel programlar sayesinde oluşturulan 3 boyutlu nesneler aktarılarak sanal ortamdan gerçek ortama istediğimiz nesneler meydana gelir.

USB Diskler

Verilerimizi, belgelerimizi, dokümanlarımızı sakladığımız ve depoladığımız USB Diskler sayesinde birçok işimizi kolayca halletmeye başladık. Eskiden olan Floppy Disklerin yerini daha yüksek hafızaya sahip USB Diskler almış oldu.

Kameralar ve Fotoğraf Makineleri

Kameralar ve fotoğraf makineleri gerek anı ve hatıralarda, gerekse özel günler için kullanılması açısından önemli olmuştur.

Akıllı Saatler

Yeni yaygınlaşmaya başlayan teknolojik ürünlerden biridir. Kullandığınız cep telefonunuzu akıllı saat ile eşleştirerek, telefonunuzu bu saat ile yönlendirebiliyorsunuz.

Lazerli Makaslar

Bu makaslar sayesinde kağıt kesmek çok daha kolay olacak ve kağıt kesimi daha düzgün bir şekilde olacaktır. Kesmek istediğiniz bir şeyde, lazer ışığını takip ederek kesmeniz daha kolay olacaktır.

Klimalar

Havanın sıcaklık ve soğukluk dengelerini istenildiği şekilde ayarlanmasını sağlayan teknolojik gelişmelerden biride klimalardır.

Bu yazımızda hayatımızda yer edinmiş teknolojik gelişmeler ve ürünler hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Sizlerde eklemek istediklerinizi belirtebilirsiniz.


, ,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder