1 Ağustos 2017 Salı

Popüler Sosyal Ağlar


     Hepimizin bildiği gibi internetin hayatımıza girmesiyle birlikte sosyal medya kullanıcıları da her geçen gün artamaya başladı. Sosyal medya insanlar arasında iletişim kurmanın yanında çeşitli eğlenceler ve farklı özellikler sunarak hayatımızda yer edinmiştir. Sosyal medya denilince birçok sosyal medya sitelerinden bahsetmek mümkündür. Facebook, twitter ve instagram gibi sosyal ağlar en popüler sosyal medyalardır. Ancak bunların dışında da birçok sosyal medya siteleri bulunmaktadır. Bu yazımızda da sizlere insanlar arasında kullanılan sosyal medya sitelerinden bahsetmeye çalışacağız. Bu sitelerden bazıları popüler özellikler gösterirken, bazıları da adını dahi bilmediğimiz ve yeni yeni insanlar arasında gelişme gösteren sosyal medya siteleri olacaktır.



Şimdi sırayla hangi sosyal medyalar varmış bakalım:

Facebook : Sosyal Ağ

Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, insanların başka insanlar ile iletişim kurmasını sağlayan en popüler sosyal medya aracıdır. Sosyal medya denilince akla ilk gelen Facebook, Türkiye'de ve Dünya'da en çok kullanılan sosyal medya sitelerinin başında gelmektedir. Birçok özellikleri bünyesinde bulunduran ve her geçen gün kendini geliştiren Facebook, kullanıcıların her zaman dikkatini çekmeye devam etmektedir.

Twitter : Sosyal Ağ

İnsanlar arasında en çok kullanılan ve popüler olan diğer sosyal medya aracımız twitter'dır. Haberleşme ve iletişim ağının yanında güçlü bir reklam aracı olması kullanıcılarının dikkatini çekmiştir. Ülkemizde ve dünya genelinde Facebook'tan sonra en aktif olarak kullanılan sosyal medya sitesidir.

Instagram : Fotoğraf ve Video Paylaşım

Ortaya çıktığı her geçen gün kullanıcı sayısının artmasıyla birlikte popülerliği de artan instagram, fotoğraf ve video paylaşım araçlarının en başında gelen sosyal medya aracıdır. Facebook tarafından satın alınmasıyla birlikte yeni özellikler de kazanan instagram kullanıcıların dikkatini çekerek popülerliğini arttırmaya devam etmektedir.

Google Plus : Sosyal Ağ

Google tarafından yönetilen bir diğer sosyal medya aracı olan Google Plus her geçen gün kendini geliştirmektedir. Kullanıcılarına fotoğraf, video, link paylaşımı gibi özellikler sunmaktadır.

Whatsapp : Mesajlaşma ve Paylaşım Aracı

Bir mobil uygulama olarak hayatımıza giren Whatsapp, hemen her telefonun vazgeçilmez uygulaması haline gelmiştir. En belirgin özelliği internet üzerinden kullanıcılar arasında mesajlaşmayı sağlamasıdır. Facebook tarafından satın alınmasıyla birlikte kendisini geliştirmeye devam eden uygulama yeni özellikler sayesinde kullanıcılarının dikkatini çekmektedir.

Linkedin : Profesyonel Ağ

İş dünyasındaki farklı kişileri buluşturan, topluluk ve marka yönetimleri için aktif olarak kullanılan sosyal medya aracıdır. İş dünyasındaki farklı kişiler profesyonel oldukları alanlarla ilgili veri paylaşımlarını bu sosyal medya sayesinde paylaşabilirler.

Youtube : Video Paylaşım

Video paylaşımı olarak dünyanın en popüler sosyal medya sitelerinin en başında gelmektedir. İlk zamanlarda eğlence amaçlı kurulan Youtube, zamanla ünlü şirket ve marka tanıtımlarında, eğitim videolarında ve çeşitli alanlarda önemli bir platform olmuştur.

DailyMotion : Video Paylaşım

Youtube'dan sonra Dünya'da en çok kullanılan video paylaşım aracıdır. DailyMotion, çeşitli alanlarda video yükleme ve paylaşma imkanları sunarak kullanıcılar arasında popülerlik kazanmaya devam etmektedir.

Snapchat : Fotoğraf/Video

Özellikle gençler arasında rağbet gören sosyal medya aracıdır. Bu uygulama kullanıcılara, çeşitli yüz ifadeleri ve emojiler oluşturarak hikaye şeklinde paylaşımlar yapmayı sağlayarak, eğlenceli vakitler geçirme imkanı sunmaktadır.

Tumblr : Sosyal Ağ, Mikroblog

Kullanıcılara yazı, fotoğraf, video, link, sohbet, ses gibi farklı paylaşımlara olanak sağlayan Tumblr, aynı zamanda kullanıcıların birbirlerini takip etmelerine imkan veren sosyal medya aracıdır.

Pinterest : Görsel Tabanlı Sosyal Ağ

''Pin'' denilen görsel imler oluşturulan ve bu Pinleri de ''Board'' denilen görsel koleksiyonlar aracılığıyla sosyal medya üzerinden paylaşmayı sağlayan sosyal ağdır.

My Yahoo : Sosyal Ağ

Kullanıcılarına fotoğraf ve video paylaşımı, chat yapma, günlük fal bakma, arkadaş ekleme, müzik keşfetme, hava durumu, günlük burç yorumları, oyun oynama gibi geniş bir platform sunmaktadır.

Windows Live : Sosyal Ağ

Popüler sosyal medyaların ortaya çıkması ve kullanılmaya başlanmasından itibaren eskisi kadar önemi kalmayan Windows Live bazı kimseler tarafından hala kullanılmaktadır. Windows Live hayatına şimdi Skype adı ile devam etmektedir.

Fotolog : Fotoğraf Paylaşım

Google tarafından yönetilen Fotolog, kullanıcılarına fotoğraf paylaşma imkanı sunarak fotoğraf günlüğü ya da fotoğraf blogu oluşturmayı sağlamaktadır. Ülkemizde pek bilinmese de diğer ülkelerde rağbet gören sosyal medya aracıdır.

Flickr : Fotoğraf Paylaşım

Yahoo tarafından yönetilen fotoğraf paylaşım sitesidir.

Vimeo : Video Paylaşım

Youtube gibi video paylaşmaya ve izlemeye imkan veren sosyal paylaşım platformudur.

Xing : Profesyonel Ağ

Firma sahipleri ve çalışanlarına profesyonel bağlantılar kurma imkanı sağlayan Xing, Türkçe dil desteği dahil olmak üzere birçok dili desteklemesi sebebiyle dünyanın her yerinden kullanıcıya sahip olmasını sağlayan sosyal medya aracıdır. Kişiler burada birbiriyle iş konuşabilir, bilgi alışverişinde bulunabilir ve çeşitli etkinlikler düzenleyebilirler.

Fizy : Müzik Keşfetme

İnternet ve mobil aracılığıyla çeşitli sanatçılara ait şarkıların dinlenmesine ve paylaşılmasına olanak sağlayan Türk yapımı sosyal medya aracıdır.

Myspace : Sosyal Ağ

Fotoğraf, video ve müzik paylaşımlarının yanında arkadaşlar arasında chatleşme imkanı veren sosyal medya platformudur.

Panoramio : Fotoğraf Paylaşım

Google tarafından Google Maps için satın alınmış olup, kişilerin çevresinde gördüğü mekanları paylaşabileceği bir site olmuştur.

Wechat : Sosyal Ağ

Grup sohbetleri yapabilme, ses, fotoğraf, görüntü ve metin paylaşabilme desteği sunan sosyal medya aracıdır.

Badoo : Sosyal Ağ

Arkadaş edinmek, yeni kişilerle tanışmak, fotoğraf ve video paylaşmak gibi amaçlar taşıyan sosyal paylaşım sitesidir.

Foursquare : Konum Tabanlı Sosyal Ağ

Dünya'da veya herhangi bir yerde yemek yeme, içme, alışveriş yapmak için çeşitli mekanları konum vasıtasıyla keşfedebilme imkanı sunan sosyal medya ağıdır.

WordPress : Blog

İnsanlara yazı yazma imkanı veren ve bu yazıların yayınlanmasını sağlayarak web sitesi kurmayı destekleyen blog yazma sitesidir.

Blogger : Blog

Google tarafından desteklenen ve WordPress gibi kullanıcılara yazı ve yayın yapma imkanı sunan blog sitesidir. Kullanıcılarına tek bir hesap üzerinden birden fazla blog sitesini yönetme imkanını sağlamaktadır. İstenilen her konuda yazı yazılabilen blogger, Türkiye'de en çok kullanıldığı gibi diğer ülkelerde de kullanılmaktadır.

Genel olarak sosyal medya siteleri arasında en çok kullanılanların bunlar olduğunu söyleyebiliriz. Tabii bunların dışında da birçok sosyal medya araçları kullanılmaktadır. Yine bunlardan bazıları şunlardır:

Periscope : Canlı Video
Scorp : Sosyal Ağ ve Canlı Video
My Opera : Blog
LiveJournal : Sosyal Ağ/Blog
Classmates : Sosyal Ağ
Bebo : Sosyal Ağ
Meetup : Sosyal Ağ
Path : Sosyal Ağ
MySpace : Sosyal Ağ
DeviantArt : Sosyal Sanat Paylaşım Sitesi
PhotoBucket : Fotoğraf ve Video Paylaşım
Gravatar : Fotoğraf Paylaşım
İlike : Müzik Keşfetme



, , ,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder