5 Ağustos 2017 Cumartesi

Hayatı Kolaylaştıran İlginç ve Pratik Fikirler


     Günlük yaşantımızı zora sokan birçok etken ile hepimiz karşı karşıya kalmışızdır. Bunların bazıları bizi ekonomik açıdan etkilediği gibi bazıları da fiziksel ve psikolojik açıdan etkilemiştir. Hayatımızı zorlaştıran şeyler bazen küçük bile olsa canımızı sıkmaya yetebiliyor. Aslında canımızı sıkan ve gündelik hayatımızı etkileyen aksiliklerle baş etmek çokta zor değil. İşte bizde bu yazımızda hayatımızı zorlaştırabilen ve canımızı sıkan şeylerin bazı püf noktalarına ve kolaylıklarına değineceğiz. Böylece yaşantımızı biraz daha kolaylaştırarak faydalı bilgilere de ulaşacağız.



Balık Kokusu : Buzlukta bulunan balığı yemek için çıkardığınızda balığın yaydığı kokuyu önlemek için balığı kızartmadan önce süte batırabilir ve böylece kokusunu alabilirsiniz.

Yanmış Süt Kokusu : Yanan sütün etrafa yaydığı kokudan kurtulmak için ıslak bir bezi sütü ısıttığınız kabın üzerine örtün. Böylece kokuyu azaltmış olacaksınız.

Soğan Kokusu : Elleriniz soğan kokuyorsa haşlanmış bir patates ile ellerinizi ovuşturun.

Sarımsak Kokusu : Ellerinize bulaşan sarımsak kokusu için avucunuza biraz tuz alıp, nemlendirin ve ovalayarak sabunla iyice yıkayın.

Ağız Kokusu : Ağız kokularını önlemek için kahve çekirdeği çiğneyin. Bunun yanında çeşitli ağız dezenfekte ürünleri de kullanabilirsiniz.

Sigara Lekeleri : Özellikle halı üzerindeki sigara lekelerini bir zımpara yardımıyla kaybedebilirsiniz.

Çaydanlık ve Tencerelerin Kireçlenmesi : Çaydanlıkta ve tencerelerde biriken kireç tortullarından kurtulmak için çaydanlık ya da tencere içinde 15 dakika boyunca sirke kaynatın.

Tencere Yanığı : Tencere yanığından kurtulmak için tencereyi içi su dolu bir bulaşık deterjanı ile kaynatın. Tencere iyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp bir saat kadar içindeki su ile bekletin. Daha sonra bir sünger yardımıyla yanık kalıntılarını kolayca temizleyebileceksiniz.

Tava Kokusu : Tavanızı limon ile ovalayarak yıkayın. Ayrıca tavanızda oluşan lekeleri karbonat ile sirkeyi karıştırıp kaynatarak temizleyebilirsiniz.

Buzdolabı Kokusu : Buzdolabında bulunan bazı yiyecekler dolabın kötü kokmasına neden olabilir. Böyle durumlarda bir kaba süt koyup dolabınızda bir ya da iki gün bekletmeniz dolaptaki kötü kokuların yok olmasını sağlayacaktır. Daha sonra o sütü dökmeyi unutmayın.

Fırınların Kokması : Fırınlarınıza sinmiş yemek kokularından kurtulmak için fırınınızın içine sirke ve su ile doldurulmuş bir tava koyun. Daha sonra fırını birkaç dakika ısıtıp soğumasını bekleyin.

Su Kapları : Sürahi gibi su kaplarının dibi kir tutmuşsa, içine bir avuç tuz ile sirke koyarak çalkalayınız.

Cam Şişe ve Kavanozların Temizliği : Bunların temizliği için deterjan ile suyu şişe ve kavanozların içine koyarak çalkalayınız.

Fincan Lekeleri : Çay veya kahve lekesi olmuş fincan ve bardaklarınızı, limon yada portakal kabuğuna bir miktar tuz döküp sonra temizleyin.

Kıyafetlerdeki Pas Lekeleri : Kıyafetlere bulaşan pas lekelerinden kurtulmak için önce pas lekesi üzerine limon suyu sıkın. Daha sonra kıyafetinizi güneşin görebileceği bir yere asın. Kıyafetiniz kuruduğunda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz. Bu yöntem beyaz renklilerde özellikle işe yaramaktadır. Bunu yaparken çok sıcak bir an olmasına dikkat edin.

Metal Eşyaların Paslanması : Metaller üzerindeki pas lekelerini çıkarmak için gaz kullanın. Gaza batırılmış bir bez ile pas olan yerleri silin daha sonra kurulayın.

Kahve Lekesi : Üzerinize kahve döküldüyse önce lekeyi, soğuk su ile yıkayınız sonra gliserin ile çitileyerek temizleyin.

Bal Lekesi : Leke olunca hemen ılık bir su ile yıkayıp, durulayın.

Meyve Suyu Lekeleri : Bir yere meyve suyu döküldü ise hemen dökülen yere tuz serpin ilk yıkamada leke çıkacaktır.

Yumurta Lekesi : Lekeyi soğuk suda bekletip sonra ılık sabunlu su ile yıkayınız.

Ahşap Lekeler : Ahşap üzerinde lekeler ile karşılaştığınızda çiğ bir patatesi ortadan ikiye bölerek lekeler üzerine sürün ve böylece lekelerin yok olduğunu göreceksiniz.

Tahta Temizliği : Evinizin tabanları tahta ile döşenmiş ve bu tahtalar lekeli ise suyun içine biraz sirke katarak tahtaları silin. Tahtaların parladığını göreceksiniz.

Mangal Izgara Temizliği : Mangal ılıkken cam sil ile temizleyin ya da ılık bir şekilde nemli bir gazete kağıdına sarın. Böylece atıkları kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

Ceviz Lekesi : Eliniz ceviz lekesi oldu ise önce ellerinizi sirkeye batırılmış pamuk ile temizleyip ardından soğuk su ile yıkayınız.

Beyaz Çarşaflar : Çarşaflarınızın beyazlığını korumak istiyorsanız oksijen-bazlı çamaşır suyu kullanın. Elde yıkamak gerekirse elde yıkamaya dikkat edin. Yıkadıktan sonra çarşaflarınızı sıkmayın ve temiz yerlerde saklayın.

Cam Kırıkları : Evde cam eşyası kırıldığında küçük küçük dağılan cam parçalarını toplamak işimizi zorlaştırabilir hatta onları göremediğimiz için elimize, ayağımıza batma ihtimali dahi var. Ancak etrafa saçılan cam kırıklarını ıslak bir pamuk yardımıyla temizlediğimizde gözle görülmeyen küçük parçaları bile temizlemiş olacağız.

Diş Fırçası Temizleme : Diş fırçalarınızı arada sırada kaynar bir suda bekletin özellikle yeni satın alınmış diş fırçalarını kullanmadan önce uygulamanızı öneririz.

Ütü Altı Temizliği : Sirkeye batırılmış bir pamukla ütünüzün altını temizleyebilirsiniz veya karbonat ile de ovalayıp silebilirsiniz.

Eviniz Güzel Koksun : Eviniz güzel kokular ile kokmasını istiyorsanız, evinizi silerken silme suyunun içine güzel kokulu kokular katın ve öyle silin.

Ekmek Küflenmesi : Ekmeğin küflenmemesi için ekmek dolabını 15 günde bir sirkeli su ile temizleyin.

Taze Ekmeği Kesme : Taze ekmeği keserken parçalanmasını ve dağılmasını önlemek için önce bıçağınızı kaynar suda biraz bekletin, sonra kurulayıp ekmekleri dilimleyin.

Baklagiller : Mercimek, nohut, fasulye gibi yiyeceklere haşerelerin bulaşmaması için yiyeceklerin içine bir iki diş sarımsak atın.

Tuz : Tuzların topaklanmasını önlemek için tuzun içine biraz pirinç atın.

Arı veya Sinek Sokması : Kesme şekerini hafif ıslatarak sokulan yerin üzerine bastırın böylece zehri alır ve kaşınmayı önler.

Mumlar : Mumları daha çok kullanmak için derin dondurucuda bekletin.

Telefon : Telefonları uçuş modunda şarja takarsınız daha hızlı şarj olur.

Sıkışan Fermuarı Açma : Sıkışan fermuar dişlerinin üzerini kurşun kalem ile karaladığınızda fermuar açılacaktır.

Saksı Bitkileri : Haşlanan yumurtaların suyunu saksılara döktüğünüzde bitkiler daha enerjik olacaktır.

Boya Fırçaları : Sıkça kullanılan boya fırçaları bir müddet sonra sertleşmeye başlayacaktır. Sertleşen boya fırçalarını kaynamış sirkeli suda bekletirseniz çözülecektir.

Kapı ve Pencerelerin Açılması : Kapı ve pencereler zamanla iterken veya çekerken sizleri zorlandırabilir. Böyle durumlarda kapı ve pencerelerin sürten yerlerine vazelin sürün.
















,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder