24 Temmuz 2017 Pazartesi

Dünya Modasında Ünlü Markalar


     Marka giyinmek bazıları için vazgeçilmezler arasında yer almaktadır. Bu yüzden bu yazımızda moda dünyasının ünlü markaları ile karşınızdayız.

HERMES
1837 yılından beri faaliyet gösteren Fransız tasarım ve moda markasıdır. Son zamanlarda erkek modası, kadın modası, ayakkabı, parfümler, saatler, kravat vb. gibi ürünlerde rağbet gören bir marka olmuştur.



BURBERRY
1856 yılından itibaren büyük başarılarla ilerleyen Burberry, 1891 yılında ilk mağazasını açarak moda dünyasında yerini aldı.



CHANEL
Bu marka 1920 yılından itibaren moda dünyasında faaliyet göstermektedir. Chanel markası çeşitli moda tasarımlarıyla moda trendleri arasında kendine yer bulmayı başarmıştır.



GUCCİ
Moda sektörüne yön veren markalardan biri de 1920 yılında kurulan Gucci'dir. Marka son moda deri eşyalarıyla tanınmaktadır.


FENDİ
1925 yılından itibaren faaliyetlerine başlayan Fendi markasının en ünlü ürünleri kürk, çanta, son moda olan giysi ve çeşitli aksesuarlardır.



DİOR
1946 yılında lüks tasarım markası olarak kuruldu. Moda dünyasında hazır giyim, takı, ayakkabı, makyaj malzemeleri ve cilt bakım ürünleri, parfüm, deri gibi ürünleri tanıtarak yerini almıştır.



LOUİS VUİTTON
Lüks çantalar ve aksesuarlar ile isim yapan bu marka 1954 yılından beri faaliyet göstermektedir. Bu marka aynı zamanda hazır giyim, ayakkabı, saat, takı, güneş gözlüğü gibi ürünlerde de modaya katkı sağlamıştır.



RALP LAUREN
Bu marka tasarımcı Ralp Lauren tarafından 1967 yılında kurulmuştur. Canlı ve modern sportif kıyafetler ile adından söz ettirmiştir.



ARMANİ
1975 yılında kurulan marka hazır giyim, iç giyim, gözlük, çanta, parfüm, ev tasarımları gibi ürünler ile tanınmaktadır.



VERSACE
1978 yılında kurulan bu moda markası lüks giyim firması olarak hızla gelişmiş ve moda dünyasının başta gelen markalarından bir olmuştur.



PRADA
Bu marka hazır giyim, deri, aksesuarlar, saat, bavul, ayakkabı vb. ürünler tasarlayarak moda dünyasında yerini almıştır.



OSCAR DE LA RENTA
Moda dünyasının başta gelen önemli markasıdır. Marka gelinlik ve akşam kıyafetleri ile ismini ön planda tutmuştur.



VALENTİNO
Gece kıyafetleri denilince akla gelen markalardan biri olan Valentino, zarif, şık ve çekici kıyafetler yaparak müşterilerinin odak noktaları olmasını başarmışlardır.



MARC JACOBS
Genellikle saat, çanta ve ayakkabı üzerinde markalaşmıştır.



DOLCE&GABBANA
Dolce ve Gabbana tarafından kurulan bu marka moda trendleri arasında yer almıştır.



     Bu markalar dünya moda sektörüne yön veren markalardır. Zenginlerin, ünlülerin ve lüks yaşama alışmış olanların vazgeçilmezleri olan bu markalar moda sektörünün belirleyicileri olmuşlardır.
Sizlerde moda dünyasına yön veren markalar hakkında görüş ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.



, ,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder